A D-vitamin és a napfény

Újabb kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy érdemes egy kicsit a déli órákban is a napon tartózkodni, naptej nélkül, mert csak így pótolhatjuk hatékonyan és gyorsan a D-vitamin mennyiséget.

A D-vitamin és a napfény

Több szervezet is egyetért ezzel az új egészségügyi állásfoglalással, hogy a szervezet a természetes napfényből rengeteg D-vitaminhoz jut. Ez a vitamin pedig igen fontos szerepet játszik a szervezetben: erősíti a csontokat, megelőzi a csontritkulást. Azonban még ma is sokan félnek a bőrráktól és annak veszélyeitől, így inkább elkerülik a déli napfényt. Pedig a napfénytől való félelemnek nem biztos, hogy van alapja.

Az Egyesült Királyság Rákkutató intézete és a Nemzeti Oszteoporózis Társaság egyöntetűen arra a véleményre jutott, hogy a gyakori, rövid idejű tartózkodás a nyári napon hetente több alkalommal egészséges. Tehát egybehangzóan azt állítják, hogy hasznos kimenni a déli tűző napsütésbe, ha megfelelően felöltözünk és bekenjük magunkat naptejjel. Azonban Rona Mackie a Bőrgyógyász Szövetségtől azt is elmondta, hogy a naptej folytonos használata sem ideális a D vitamin szempontjából, mivel ez akadályozza a felvételét.

D-vitamin pótlása télen

A téli vitaminpótlás is megoldható trópusi üdüléssel, vagy olajos hal, máj vagy dúsított margarin fogyasztásával.

Az Egyesült Királyság Rákkutató Intézetének vezetője, Peter Johnson professzor elmondta: “A megfelelő táplálkozással és elegendő napfénnyel minimálisra csökkenthető a rák kialakulásának kockázata a brit lakosság nagy részénél. A D-vitamin és a rák összefüggése rendkívül összetett. A bélrák esetében van rá a legtöbb bizonyíték, hogy a D vitamin alacsony szintje összefügg a daganat kialakulásával, de ez nem jelenti azt, hogy a vitaminhiány okozza a betegséget. Valószínűleg nem ez a fő rákkeltő tényező.”

A közösen kiadott nyilatkozat olyan kérdéseket is felvetett a D-vitaminnal kapcsolatban, melyek további kutatásokat tesznek szükségessé. Többek között megállapításra vár a D vitamin optimális szintje, és az étkezési forrásainak részletezése.

D-vitamin termékek

BioCo D3-vitamin Forte4000 IU Megapack 100db

BioCo D3-vitamin Forte 4000 IU Megapack 100db

Alkalmazása javasolt mindazok számára, akik a normális csontozat, fogazat és izomfunkció fenntartását jelentős mennyiségű D3-vitamin fogyasztással szeretnék támogatni.

Ár: 2990 Ft
Megnézem

GAL D3 vitamin 30ml4000NE

GAL D3 vitamin 30ml 4000NE

A GAL D3 vitamin 30ml 4000NE a D3-vitamin BIO- és RSPO- minősítéssel is rendelkező pálma- és kókusz- olajból nyert organikus MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és stabilitásért.

Ár: 2839 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem

Vitaking D-4000 IUvitamin 90 db

Vitaking D-4000 IU vitamin 90 db

D3-vitaminnal az immunrendszer erősítéséért, a csontok egészségének megőrzéséért és a jó izomműködésért. 

Ár: 2980 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo szerves KALCIUM +D3-vitamin MEGAPACK 90db

BioCo szerves KALCIUM + D3-vitamin MEGAPACK 90db

Kizárólag szerves kalciumból és D3-vitaminból - Színezékmentes, nyeléskönnyítő bevonattal

Ár: 2950 Ft
Megnézem
Újdonság

EUROVIT D-VITAMIN 3000NEFORTE TAB. 60DB

EUROVIT D-VITAMIN 3000NE FORTE TAB. 60DB

Tablettánként 3000 NE D-vitaminnal - Segítséget nyújthat a téli napfényhiány okozta D-vitamin hiány kezelésében

Ár: 1770 Ft
Megnézem
Újdonság

JutaVit C-vitamin 1000mgC+D DUO Plus 100db

JutaVit C-vitamin 1000mg C+D DUO Plus 100db

C-vitamint, D3-vitamint, szerves cinket, citrus bioflavonoidokat és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 3640 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!