A D-vitamin és a napfény

Újabb kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy érdemes egy kicsit a déli órákban is a napon tartózkodni, naptej nélkül, mert csak így pótolhatjuk hatékonyan és gyorsan a D-vitamin mennyiséget.

A D-vitamin és a napfény

Több szervezet is egyetért ezzel az új egészségügyi állásfoglalással, hogy a szervezet a természetes napfényből rengeteg D-vitaminhoz jut. Ez a vitamin pedig igen fontos szerepet játszik a szervezetben: erősíti a csontokat, megelőzi a csontritkulást. Azonban még ma is sokan félnek a bőrráktól és annak veszélyeitől, így inkább elkerülik a déli napfényt. Pedig a napfénytől való félelemnek nem biztos, hogy van alapja.

Az Egyesült Királyság Rákkutató intézete és a Nemzeti Oszteoporózis Társaság egyöntetűen arra a véleményre jutott, hogy a gyakori, rövid idejű tartózkodás a nyári napon hetente több alkalommal egészséges. Tehát egybehangzóan azt állítják, hogy hasznos kimenni a déli tűző napsütésbe, ha megfelelően felöltözünk és bekenjük magunkat naptejjel. Azonban Rona Mackie a Bőrgyógyász Szövetségtől azt is elmondta, hogy a naptej folytonos használata sem ideális a D vitamin szempontjából, mivel ez akadályozza a felvételét.

D-vitamin pótlása télen

A téli vitaminpótlás is megoldható trópusi üdüléssel, vagy olajos hal, máj vagy dúsított margarin fogyasztásával.

Az Egyesült Királyság Rákkutató Intézetének vezetője, Peter Johnson professzor elmondta: “A megfelelő táplálkozással és elegendő napfénnyel minimálisra csökkenthető a rák kialakulásának kockázata a brit lakosság nagy részénél. A D-vitamin és a rák összefüggése rendkívül összetett. A bélrák esetében van rá a legtöbb bizonyíték, hogy a D vitamin alacsony szintje összefügg a daganat kialakulásával, de ez nem jelenti azt, hogy a vitaminhiány okozza a betegséget. Valószínűleg nem ez a fő rákkeltő tényező.”

A közösen kiadott nyilatkozat olyan kérdéseket is felvetett a D-vitaminnal kapcsolatban, melyek további kutatásokat tesznek szükségessé. Többek között megállapításra vár a D vitamin optimális szintje, és az étkezési forrásainak részletezése.

D-vitamin termékek

Interherb XXL D3-vitamin2000 IU Olívaolajjal 90 db lágyzselatin kapszula

-68% Interherb XXL D3-vitamin 2000 IU Olívaolajjal 90 db lágyzselatin kapszula

A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és a normál fogazat fenntartásához, a kalcium és a foszfor hasznosulásához, az egészséges izomműködéshez.

Ár: 650 Ft
2030 Ft
Megnézem

GAL D3 vitamin 30ml4000NE

GAL D3 vitamin 30ml 4000NE

A GAL D3 vitamin 30ml 4000NE a D3-vitamin BIO- és RSPO- minősítéssel is rendelkező pálma- és kókusz- olajból nyert organikus MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és stabilitásért.

Ár: 2839 Ft
Megnézem

Vitaking C-1000 + D-4000NE vitamin tabletta 90db

Vitaking C-1000 + D-4000 NE vitamin tabletta 90db

Minden tabletta 1000 mg C-vitamint, 4000 NE D-vitamint és 50 mg citrus bioflavonoidot tartalmaz! Kiváló minőség, magas hatóanyag tartalom,  kitűnő ár/érték arány!

Ár: 3730 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!