D-vitamin szerepe az egészségmegőrzésben

Mikor van szükség D-vitamin pótlásra?

Magyarországon a lakosság túlnyomó többsége szenved D-vitamin hiányban tél végére. A változó civilizációs szokások, az ózonlyuk, illetve az aktív, kültéri életmód háttérbe szorulása miatt manapság egyre kevesebb napfényhez jut az ember. A D-vitamin pótlás az őszi - téli hónapok alatt különösen javallott, hiszen immunrendszerünk ilyenkor extra támogatásra szorul: a megfázásos illetve vírusos betegségek megelőzésében komoly szerepet játszik a D-vitamin, főleg ha C vitaminnal kombináljuk. Fogyasztásával elkerülhetjük a csontritkulást, és a fogaink is erősebbek lesznek. 

A D-vitamin támogatja az immunrendszert

Kevesen tudják, de a D-vitamin az idegrendszer normál működéséhez is hozzájárul, sőt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélyét is csökkenti. Újabb kutatások szerint az alvásminőségre is hatással van a D-vitamin szint. Érdemes tehát odafigyelni a megfelelő pótlásra: amint a napfényes órák száma csökkenni kezd, szedjük szájon át a D-vitamint, hogy egészségesebbek maradhassunk.  

 

 

D-vitamin termékek

GAL D3 vitamin 30ml4000NE

GAL D3 vitamin 30ml 4000NE

A GAL D3 vitamin 30ml 4000NE a D3-vitamin BIO- és RSPO- minősítéssel is rendelkező pálma- és kókusz- olajból nyert organikus MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és stabilitásért.

Ár: 2839 Ft
Megnézem

Vitaking C-1000 + D-4000NE vitamin tabletta 90db

Vitaking C-1000 + D-4000 NE vitamin tabletta 90db

Minden tabletta 1000 mg C-vitamint, 4000 NE D-vitamint és 50 mg citrus bioflavonoidot tartalmaz! Kiváló minőség, magas hatóanyag tartalom,  kitűnő ár/érték arány!

Ár: 3730 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!